Jeg fik lige kastet et blik på den nye Metro avis.
Samsung 42" Plasma-tv ... mange nydelige specs ... HD ready ... Opløsning 1024-768 ... flere nydelige specs
Til knap 5KKr.

Vent lige.
1024×768 ... det er jo det samme som min gamle IBM X23 bærbare med 12.1" skærm (i 4:3 format).

Wikipedia skriver om HD-tv:

High Definition usually refers to 720 vertical lines of video format resolution or more.

Og specificerer opløsningen 720p som 1280×720.
Dvs. TVet kan sagtens vise de 720 linjer som HD teknisk set refererer til. Det er bare synd at 25% af de vandrette pixels er nødt til at blive 'klippet ud' i processen.
Jeg er sikker på at folk nok skal blive rigtig glade for deres nye TV ...

Hvad er det for en moral, der lader et firma producere hardware, der ikke lever op til de forventninger en ikke teknisk kunde med rimelighed kan få ud fra det annoncerede, her "HD ready"?
Og hvad får et andet firma til at sælge hardware som de kan forudse at deres kunder bliver kede af?

Vi er helt enige om at prisen på 5KKr burde være en indikator for, at man ikke får et rigtigt 1080p (42" plasma-) TV for pengene. På den anden side, så har Metro et Samsung 40" 1080p LCD-TV i en anden del af bladet for 7.5KKr. Og går vi ned i 37", så kan et LCD-TV der kan vise fuld 720p opløsning fås for knap 5KKr.
Så at Brians far bare tror at han har gjort en god handel, er vel ikke helt urimeligt.

Egentlig burde spørgsmålet være: Hvad er det der får elektronik industrien til til gang på gang at pisse på dens kunder?
De fleste af os kan sikkert stadig huske, hvordan USB2 standarden blev tilpasset således, at der kunne sælges hardware der kun havde USB1 porte. Man valgte at lade enheder der kun supporterede USB1 hastigheder (12Mbit/s) blive solgt som "USB Full-Speed" - nemt forvekslet med "USB Hi-Speed" (480Mbit/s).
Med dette erindring, så overrasker "HD ready" slet ikke.

Vi kan kun håbe, at den gennemsnitlige forbruger begynder at begrænse sine indkøb til de mærker, der holder sig mest ærlige.