Min arbejdsplads ligger i sydhavnen.

Politiet transporterer de forskellige COP15 ping'er mellem Bella og City via Sydhavnsgade - dvs. samme route man brugte da man gennemførte den latterlige ide at fragte Obama til Christiansborg, istedet for at fragte Christiansborg politikerne til Bella Centeret.

Under Obama-i-København hysteriet fandt politiet at det var nødvendigt, at forbyde folk at benytte de parkeringspladser der lå indenfor ca. 30m af Sydhavnsgade (bilbomber er så ubehagelige - bare spørg de stakkels mennesker i Irak).
Man havde ydermere haft folk og bombehunde ved/i alle brønde i vejen på routen, og derefter "forseglet" dem.
Og op til transporterne af Obama, blev alle biler, der ikke respekterede parkeringsforbudet, bare fjernet. Man havde en hel flåde af kranvogne til at hænge ud på den nærliggende tankstation, og de ventede bare på at få noget at lave.
Alt i alt et rimeligt afbalanceret valg af forholdsregler, givet trusselsbilledet i forbindelse med Obamas besøg. Men jeg gætter også på, at de havde PET og Secret Service til at hjælpe. Både med sikkerhedsvurderingen og med at sikre at der blev indført forholdsregler, der dækkede truslerne i en grad, der sikrede at det rette sikkerhedsniveau også blev nået i praksis.

Mine kollegaer, der til hverdag pendler i bil, var naturligvis ikke begejstrede over i praksis at miste halvdelen af P-pladserne i området, men jeg fornemmede at de fleste godt kunne se det fornuftige i politiets handlemåde. Og ydermere havde politiet annonceret det i god tid, så alle kunne nå at indrette sig.

Nu under COP15 var der så tilsyneladende en eller anden halvstuderet papirskubber i etaten, der hentede planen frem igen som basis for de forholdsregler, der skulle tages denne gang.
Planen bliver læst igennem, budgettet studeres, og det konstateres at de to ting tydeligvis ikke hænger sammen. Man begynder derefter at klippe i planen, hvorved kontrol af brønde forsvinder, idet det er dyrt og mandskabskrævende (og det kan jo heller ikke ses af de besøgende at her er sparet), helikopter eskorte af konvojerne ser jo flot ud, omend det er lidt dyrt, så det beholdes (det er jo ret tydeligt for de besøgende med sådan en helikopter over hovedet), blokering af P-pladser er jo reelt gratis (og de besøgende der er lidt observante vil måske bemærke det), fjernelse af biler der overtræder parkeringsforbudet er jo dyrt med alle de kranvogn-timer, så det forsvinder (og det bemærkes næppe gennem de tonede ruder).

Vi ender altså med at der igen indføres parkerings forbud, mens ingen af de andre forholdsregler mod bomber gennemføres.
Dette forbud annonceres lige inden fyraften mandag, og gælder så ikke kun een dag som under Obama besøget, nej, det gælder tirsdag til fredag.
Med andre ord, mine stakkels bil-pendlende kollegaer har reelt intet varsel for en meget væsentlig indgriben i deres arbejdsdag.

Og det nytter jo ingenting. Fordi de biler, der allerede var parkeret, blev ikke fjernet. De biler, der ignorerede forbudet, bliver ikke fjernet. Man har opnået chikanen af de almindelige borgere, og absolut ingen af de fordele der kunne have været.

Dette bringer mig til titlen på dette rant.
Nogle i nabobygningen fik åbenbart nok, og besluttede sig for, i den for tiden så populære 'civil ulydighed'-stil, at ignorere idiotien.
img_4011.blur.jpg

De parkerede biler er kørt hen over de opsatte rød-hvide politi afspærrings bånd i morges.
Betjenten, der ses på billedet, har lige fixet afspærringen og sat nyt bånd op bag bilerne.
Meget passivt aggressivt

Som det ses herunder, er det tydeligt kun eet firma, hvor man er civilt ulydige. img_4014.jpg

Og billede taget den modsatte vej. img_4013.jpg

Bemærk bilen der stikker ud ved det blå skilt. Den er ikke ved at køre, den kunne ikke komme længere ind på den stopfulde parkeringsplads.

Jeg håber egentlig, at der er flere i sydhavnen, der imorgen viser de voldelige venstreekstremister hvad fredelig civil ulydighed helt præcist er.
For i dette tilfælde kan jeg kun støtte bilisterne i deres 'Fuck Politiet' holdning.
Politiets holdning til den almindelige borgers tid, fortjener ganske enkelt ingen respekt.

Som sikkerhedsprofessionel kan jeg kun grine (eller måske endda græde) over en politietat, der åbenlyst ikke er istand til at implementere en sammenhængende plan, mod et trusselsbillede der er gennemanalyseret tidligere.

De vælger istedet hovedløst at plukke i forholdsreglerne, tydeligvis ud fra hvad der ser godt ud, og hvad der er gratis for etaten. Dette gøres uden at anerkende at tiltag, der generer borgerne, reelt også har en pris.
Hvor det rigtige havde været at se hvad budgettet rakte til af sikkerhedsniveau, og så implementere efter det - og dermed nå et reelt niveau uden ressourcespild. Så ender man her med sikkerhed der når et (forhåbentligt korrekt) niveau, med ekstra klasket på, der er helt uden værdi i praksis, men som har en høj pris.

Ynkeligt!

Som leverandør af informationer til denne må jeg lige rette mig selv:

Forbudet gælder fra onsdag til fredag - og blev annonceret kl 16.30 tirsdag - dvs. efter fyraften for størsteparten af billisternes vedkommende.

Skønt...

Bemærk i øvrigt hvor nemt det er at læse ordet "politietat" som "politistat".... Jeg læste i alle fald forkert første gang - og troede du komplet havde opgivet alt hvad du troede på...

Comment by kerbocat Fri Dec 18 09:24:10 2009

Den form for gambling kan jeg ikke lide. Den oplagte løsning er selvf. at bringe Chrborg/Amalien til Bella

Der er p.t. ikke nogen form for organisation eller endsige person som kan føre Obama-linien videre, så vidt jeg kan se, fordi det kræver en evne til at kommunikere, som er sjælden.

Comment by Donald Sat Dec 19 00:40:04 2009